Dai Koyamada ponovio smjer "In Search Of Time Lost" (V15)

0
  • srijeda, 31. kolovoza 2011.
  • Dai Koyamada (35) se vratio u Magic Wood, Švicarsku, gdje je uspio napraviti vjerojatno drugi uspon u "In Search Of Time Lost", V15 u takozvanom "Darkness Cave", to je prvi popeo Daniel Woods 2008. Na e-mail UKClimbinga, Koyamada je spomenuo da je siguran da je krenuo u smijer sa ispravnog mjesta,

    The North Face® Ultra-Trail du Mont-Blanc® 2011: 4 seasons in a single race

    0
  • utorak, 30. kolovoza 2011.
  • Počelo je prikupljanje ukupno 8000 trkača za koktel od 4 različite ultra utrke, North Face Ultra-Trail du Mont Blanc, koji je potvrđen kao najteži svjetski događaja te vrste.

    Vrijeme u planinama je nestabilno, pa će tako za ovo 9. izdanje, trkači morati proći kroz niz meteoroloških nepogoda. Od intenzivne topline, oluje, pljuskova, jakog vjetra, guste magle, temperature ispod nule, snježne zone, do čistog palvog neba pod kojim će završiti utrku.

    Očekivana oluja pogodila je u Petak popodne Chamonix, pa tako start utrke neće biti kao i obično u 18:30 nego u 23:30. Prisilili su organizatore da promjene rutu, sa Švicarske strane, šaljući trkaće dolje do Martignya i onda natrag gore do Forclaza.


    Sve su to čimbenici koji stvaraju ovu utrku jedinstvenom i koja će biti zapamćena kao najteža UTMB utrka svih vremena.

    Od prošle godine organizatori su uveli da svi trkači moraju nositi rukavice, tople kape i dugu odjeću kako bi se bolje pripremili za pravo planinsko vrijeme.


    Imst - dodatak

    0
  • Naše mlade nade Svjetsko prvenstvo završile su u drugom krugu kvalifikacija u juniorskoj kategoriji.

    Nastupilo je ukupno 5 natjecatelja iz Hrvatske :

    Nije im puno faljelo da prođu 2. kvalifikacijsku rundu, ali za to treba naravno još puno rada i volje! Na oko to možda ne izgleda puno, ali oni koji se time bave znaju koliko je truda i odricanja potrebno za takve rezultate. Naši mladi jesu u usponu

    Chicks Climbing

    0
  • Slučajno sam naletio na jedan site koji se zove "Chicks Climbing" ima cool design i mislim da je sasvim OK... posjetite ga i procjenite sami...


    Dave MacLeod: Bongo Bar First Free Ascent

    0

  • Mnogo lijepih snimki i slika dolazi iz Norveške od GORE-TEX Experience Tour tima... ME Pro partner Dave MacLeod upravo je izpentral prvi slobodan uspon od "Bongo Bar" na Blamman. Možete pogledati video i Dave-ov zadnji post ovdje, također provjerite najnovije postove od Pavla Diffley Hot Aches ovdje i G.E.T finaliste Julie ovdje.



    Dave u Bongo Bar, Blamman, Norveška. 400m, 7b+, 7b+, 8a, 7c, 7b, 6c, 7a, 6b.


    Photo: Paul Diffley/Hot Aches Productions.

    British Cordillera Carabaya Expedition: Success

    0
  • Tom Ripley i Hamish Dunn su trenutno u Cordillera Carabaya, Peru. I javljaju da su uspješno obavili prvi uspon na South Face, Chichicapaca (5614m). Dečki su pentrali kroz cugove od Scottisha V4 i kroz par u crux'sa u VI5 i na kraj su došli oko 17:00, 22. Augusta 2011.

    Imst - Svjetsko prvenstvo za mlade (25-28.08.2011.)

    0
  • ponedjeljak, 29. kolovoza 2011.

  • Imst - Svjetsko prvenstvo za mlade (25-28.08.2011.)IFSC Svjetsko prvenstvo za mlade na dan otvaranja u Imst-u već je postavilo rezultat, više od 650 sportaša koji se natječu i koji predstavljaju više od 50 zemalja. To je povećanje sudjelovanja za 22% na ovom događaj u Edinburghu, u odnosu na prošlu godinu.
    IFSC Svjetsko prvenstvo u Imst mladih, održavalo se po prvi put, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Austrije. Čime se naglašava važnost koja se pridaje ovoj manifestaciji posvećenoj mladima, i samom sportu.
    Svi kontinenti su bili zastupljeni: Južna Afrika (sudjeluje na događaju po prvi put) Tajland, Ekvador, Venezuela, Singapur (se također pridružio), Austrija, Kanada, Češka, Francuska, Njemačka, Izrael, Italija, Japan, Kazahstan, Rusija, Slovenija, Švicarska, Ukrajina i Sjedinjene Države su poslali na Imst najveće nacionalne momčadi.
    Sljedeće natjecanje je:
    IFSC Climbing Worldcup (L,S) - Xining (CHN) 2011

    MEN lead
    , WOMEN lead, MEN speed, WOMEN speed
    Raspored

    Tour des Ducs de Savoie : Wild trail running through Aoste, Tarentaise and Beaufortain

    0
  • subota, 27. kolovoza 2011.
  • Ove godine Tour des Ducs de Savoie (TDS) je novost North Face Ultra Trail du ® Mont Blanc organizacije.
    Iako je trebao biti već prošle godine, ali je nažalost zaustavljen, zbog teških vremena na planinama i nitko nije bio u mogućnosti dovršiti rutu.
    Utrka počinje u Courmayeur (Italija) i ide okolo Chamonixa, dalje sljedi nekoliko divlje neoznačenih područja Aoste, Tarentaise i Beaufortain planine.
    1200 trkača postrojilo se za početak u 9 sati u četvrtak 25 kolovoza gdje kreće utrka od 110 km s pozitivnim usponom do 7.100 m.
    Rok za završetak utrke je 31 sat. Utrka je započela pod suncem,a završio sa vrućinom.

    780 natjecatelja je završilo prvu verziju TDS utrke, MARTINS Alcide je zadnji prošao cilj.
    Muškarci:
    1 BUSSIERE Franck : 15:51:37
    2 TRIVEL Lionel 16:12:32
    3 TALOTTI Sebastien 16:20:54
    Žene:
    1 LINSCHOOTEN Jolanda 20:57:32
    2 CANEPA Francesca 20:57:40
    3 LE FLANCHEC Nathalie 21:38:28

    Pogledajte kak je utka tekla u ovom slideshowu.

    Know Boundaries Episode 5: Respect the Mountains

    0
  • Pogledajte kako dečki skijaju po planinama gdje vučnica, gondola i sličnih stvari nema... Ali sa druge strane kažu dečki da treba respektirati plananinu, jer zna biti jako nepredvidljiva.


    Mike Horn: Big Wall Climbing in Nunavut, Canada

    0
  • petak, 26. kolovoza 2011.
  • Mike Horn proveo 24. kolovoz 2011 penjajući veliku stijenu na Baffinskim otocima, a to je dom za najboljih velikh stijena za penjanje na svijetu.

    Na ovom linku možete  pogledati mlade istraživače kako penju veliku stijenu (180m).

    The Big Bang 9a James McHaffie, Lower Pen Trwyn, North Wales

    0
  • Kratki film Chrisa Doylea o divljini i Red Chili penjača, James McHaffie povijesni drugi uspon na Big Bang 9a na Lower Pen Trwyn, North Wales. Video također pokazuje CAff on Pas DE Deux 8a+ na još jednom LPT crimpfestu.

    video možete pogledati na http://www.vimeo.com/28107941.

    Boulder World Cup 2011 report - Munich

    0
  • Oni ljudi koji su propustili natjecanje u Munichu mogu na ubrzanoj snimki vidjeti kako su tekle pripreme i naravno, samo natjecanje...



    Nick at Stoney Point

    0
  • četvrtak, 25. kolovoza 2011.
  • Nick Casarrubias u nekoliko simpatičnih boulder situacija na Stoney Point..



    GrimpDay 2011

    0

  • 4. lipnja 2011, šesto izdanje GrimpDay održano je u Belgiji. Timovi iz cijele Europe okupili su se na drevnim zidinama Citadelle de Namur koja je dio svečanosti.

    Uistinu međunarodni događaj

    Svake godine ovaj opasni izazov spašavanja privlači sve veči broj sudionika iz novih zemalja i sada je postao istinski međunarodni događaj. Natjecalo se ukupno 40 momčadi od toga je bilo 13 belgijskih i 27 inozemnih ekipa.

    testovi: povratak na osnove spašavanja u opasnim mjestima

    Korišteni su različiti testovi za procjenu momčadi: reverso tehnike, spuštanje unesrečenog u nosilima, spuštanje unesrećenog preko nagnutog terena, tehničke prolaza pomoću užeta ...

    Naročito teški uvjeti


    Svi sudionici ovogodišnjeg natjecanja su se složili da je ovo bilo fizički vrlo teško, a vrijeme je sve to još više otežalo. Na kraju dana se mogao isčitati umor na licima mnogih ljudi, koja su im mogla ispričatati čitavu priču.

    Službena stranica: GrimpDay.com



    Chris Sharma, Spain, Oliana, Duela la Realidad, 9a

    0
  • Daila Ojeda spominje na svom španjolskom blogu da je prije dolaska u SAD (radi Outdoor Retailer Trade Show-a u Salt Lake Cityju, UT) njezin dečko (Chris Sharma) napravio brzi posao u Duela la Realidad (9a) u Oliani, Španjolska.

    Osvojila svih 14 vrhova Himalaje

    0

  • Austrijanka tvrdi da ima rekord osvojenih vrhova na Himalaju




    Austrijanka je postala prva žena koja je došla do svih 14 vrhova Himalaja iznad 8.000m (26.000 ft) bez korištenja kisika u boci. Gerlinde Kaltenbrunner (40), postavila je rekord nakon što su osvojili podmukao K2, rekao je njezin suprug. "She is over the moon," on je rekao na njezinom web stranici. Gospođa Kaltenbrunner (medicinska sestra), je samo treća žena koja je dosegla svih 14 vrhova, ali prve dvije penjačice koriste kisik. Austrijanka je u pratnji tri penjača stigla na vrh planine (K2) 8.611m u 18:18 po lokalnom vremenu. To je na svijetu drugi najviši nakon Mount Everest. Njezin muž je rekao da su jako sretni što su došli do vrha zajedno, unatoč teškim vremenskim uvjetima za vrijeme uspona.  I dodao je još da je prije pokušavala čak šest puta doći na vrh K2.



    Novi izazovi za GORE-TEX ® Experience Tour penjače

    0
  • srijeda, 24. kolovoza 2011.
  • Charlotte Durif u Francuskoj popela 9a

    0


  • Francuska penjačica Charlotte Durif je popela svoj prvi 9a na redpoint u Grotte de Galetas u Verdon Gorge (Francuska). Ona je vjerojatno jedina žena (osim Josune Bereziartu iz Španjolske), da je popela takvu ocijenu.

    Do tad je penjala 8c ocjene, a za ovaj uspon joj je trebalo 11 ulaza prije nego ga je popela. Smjer je nabušio Bruno Clement, a Sébastien Bouin je smjer prvi ponovio. Prema Durifu, smjer je održiv i naporan, s dva tehnička dijela i teškim boulderaškim djelom.

    U 2009 je srušila zid i uspjela popeti smjer Pull Over. Odmah nakon tog uspona, ona je povezala prva četiri cuga (8a+, 8a, 8a+ i 7c+) od Ultime Demence odjednom, pomoću 100-metarskog užeta i predloživa ocjenu 8b+. A već sljedećeg dana, je povezala prva dva cuga od Ramirole (8a/a+, 8a).

    Petzl RocTrip 2011 : Gétû Valley, China

    0
  • Petzl RocTrip 2011 održat će se u Getu dolini, koja se nalazi u srcu Kine, od 26-30 listopada 2011. Cilj RocTripa je dovesti amaterske i profesionalne penjače zajedno u doista iznimno mjesto. Osim natjecateljskog duha, događaj omogućuje svima koji su uključeni, da se izraze na rutama koje su posebno otvorene za ovu prigodu.



    250 vrhova 

    Na Petzl RocTrip Kina 2011, sudionicima će biti ponuđeno ne nekoliko, nego 250 penjačkih vrhova na 15 sektora u dolini. Na izborniku: koktel ekstremnih smjerova (do 9a za najbolje penjače), a prati ih puno umjerenih smjerova za svakoga, svi se poslužuju na ukusnim vapnenačkim stijenama. Chuanschang arch dolazi na svoje u jesen, kada zrake izlazećeg sunca obasjaju rijeku.




    Petzl tim 

    Daila Ojeda, Daniel Andrada, Steve Mcclure, Stéphanie Bodet, Arnaud Petit, Gerome Pouvreau, Loic Gaidioz, Charlotte Duriff, Philippe Ribière, Michaël Fuselier, Martina Cufar, Nathalija Gros, Nina Caprez, Mélissa Leneve, Alizée Dufraisse, Anthony Lamiche, Daniel Dulac, Liv Sansoz, Lynn Hill, Chris Sharma, Dave Graham, Said Belhaj, Jorg Verhoven, Yann Gesquier, Gerhard Horager, Florence Pinet, Vaibhav Metha, Enzo Oddo.

    IFSC penjački svjetski kup - Munich (GER) 2011

    0
  • ponedjeljak, 22. kolovoza 2011.
  • Završen je još jedan IFSC svjetski boulder kup, koji se održal u Munichu (Njemačkoj).
    U muškoj kategoriji prva tri najbolja penjača bili su: Sharafutdinov Dmitry (RUS), Gelmanov Rustam (RUS) i Rubtsov Alexey (RUS), a u ženskoj penjačkoj kategoriji: Markovic Mina (SLO), Wurm Juliane (GER) i Stöhr Anna (AUS).

    The Black Mountain

    0
  • subota, 20. kolovoza 2011.
  • Ovo je, ja se iskreno nadam, naš sljedeći veći poduhvat u sljedećoj godini...

    Najme nekaj smo se spominali da bi išli na nekoliko dana na GrossGlockner i to po ferati.... za što se trebamo več sad pipremati jer bude to sigurno nekoliko sati hodanja, a i laganog penjanja... 






    Ken Block's gymkhana

    0


  • Ova Ford Fiesta je jednostavno takav magnet za oči da je čovjek nemože prestati gledati... 
    ako je tako i vama, tad uživajte u ovom kratkom filmu.

    IFSC Climbing WC 2011 - Boulder - Munich, GER

    0
  • petak, 19. kolovoza 2011.
  • Upravo je u tijeku boulder natjecanje za žene u Njemačkoj...

    Natjecanje možete pratiti uživo preko live streaminga ma IFSC-u

    Jimmy Chin fotografije

    0
  • Posjetite stranicu Jimmy China i uživajte u pogledu na prekrasne fotografije koje je napravio za National Geographic.

    On Assignment

    0
  • Kao penjač ponekad naš najveći posao je da pokušate učiniti pravdu kroz nevjerojatne priče o našim prijateljima i vršnjacima. Za ovaj komad sam radio s našom ekipom u camp4collective.com da bi rekao thenorthface.com da je Jimmy Chin (jimmychin.com) priča koja baca svjetlo na moderan dan penjanja u Yosemitu za National Geographic reportažu.


    Tommy Caldwell i Sonnie Trotter popeli Canadian Big Wall

    0
  • četvrtak, 18. kolovoza 2011.
  • Black Diamond sportaši Sonnie Trotter i Tommy Caldwell su napravili novu smjer na Diamond Face na Mt. Louie u Kanadskom Rockies. Njihova smjer, The Shining, teži je od 5,13 + s 15 cugova, od kojih je 7 sa šrafima.  Na Black Diamondovom blogu je taj uspon popračen sa lijepim sadržajem i s pokojom dobrom slikom. Uz ovaj uspon Tommy je ostvario još jedan od svojih penjačkih snova: "da se slobodno popne na limestone big wall u planinama".

    Cijeli članak možete pročitati na Black Diamondovim stranicama, a prijašnje pokušaje pogledajte ovdje.

    ken block ford fiesta drift

    0
  • Iz naslova se da isčitati o čemu se radi na ovom filmeku ali ni u ludilu nemožete si misliti da je stvarno toliko dobro.... pogledajte filmek pa prosudite sami...

     

    Danny Macaskill - Industrijska revolucija

    0
  • Nakon odlične demonstracije Way Back Home, evo novi video Danny MacAskill stručnjakaza freestyle - trial. Pod nazivom "Industrijska revolucija", skrivaju se najčudesniji trikovi i vratolomije, sve u putpuno napuštenom industrijskom području.

    Video o njegovim vratolomijama s možete pogleda na linku ispod.





    13 godišnji Shawn Raboutou popeo svoju prvu 8-icu

    0
  • Shawn Raboutou je popeo Welcome to Tijuana (5.14b) u Rodellaru, Španjolska, što je obilježilo 13-godišnjaku prvu popenjanu ocjenu. Raised by hardcore penjači i bivši svjetski prvaci Robyn Erbesfield-Raboutou i Didier Raboutou, Shawn je ovog ljeta sa svojom obitelji penjao u Europi.

    Ranije ovog ljeta, Shawn se popeo na Persifleur (5,13 +) i ubrzo i Tost (5.14a), dok se njegova 10-godišnja sestra, Brooke popela Bad Attitude (5.13c) i to sve u Francuskoj. Brooke se već prije popela 5.13d, Swingline, na Red River Gorge, Kentucky.


    Obje djeteta su dio prnjačkog programa ABC, koji se zalaže za Spretnost, Ravnotežu, i koordinaciju. Poziv se odnosi samo za timove unutrar ABC programa, a trener je Robyn, koji se zalaže za "najbolje Amričke penjače".


    Shawn i Brooke su dio tog tima. Tim putuje diljem zemlje i svijeta kako bi penjali vani uz trening u zatvorenom prostoru.


    Ukclimbing.com ima dobar intervju s Shawn i Robyn kojeg možete pročitati ovdje.

    Adam Ondra iz treće popeo Monkey Wedding (V15)

    0
  • Adam Ondra provodi neko vrijeme u Rocklandsu, Južnoj Africi, gdje je prije dva dana napravio treći uspon u Fred Nicole Monkey Wedding. Na svojoj tablici ocjena, Ondra je potvrdio V15 ocjenu: "Definitivno moj najteži problem tako daleko i zaslužuje ocjenu".Uspon mu je oduzeo četiri dana.


    Nicole otvara problem u 2002 i Paul Robinson ga je popeo iz drugog pokušaja u kolovozu 2010.

    To znači da Ondra ima treći V15 za sada, on se popeo na From the Dirt Grows the Flowers i Big Paw, oba u Chironico, Švicarskoj, u studenome prošle godine. 

    Na Rocklandsu, za sada je završio Amandla (V14), Madiba (v13, iz druge), The Power of One (V13) i nekoliko drugih V11s i V12s.


    Ondra se nedavno natjecao na Arco Svjetskom prvenstvu, gdje je zauzeo drugo mjesto u boulderingu, a treće u leadu, zbog ćega su mu dali za sve ukupno, zlato.

    Tram Blues

    0
  • Vec dugo nismo gledali kak ljudi boulderiraju pa evo vam malo :)


    Report s obljetnice SPK Direkta

    0
  • srijeda, 17. kolovoza 2011.
  • Fićo je kao i obično odlično i brzo odradi posel, pa je izvještaj sa natjecanja odnosno povodom proslave prvog rođendana SPK Direkta več izbacio na služne stranice kluba...

    Kaže da je bil malo skeptičan koliko će ljudi doči s obzirom da je obljetnica usred špice ljetne sezone, ali na kraju se sve dobro završilo i došlo je ukupno 23 natjecatelja, od toga 16 u muškoj, 5 u ženskoj i 2 u dječjoj konkurenciji.

    Ko je osvojil koje mjesto pogledajte na SPK-ovim stranicama.

    Vikend izlet u Istri

  • Dva člana SPK „Direkt“(Mario Musulin, Filip Loparić) te Maja G. iz Varaždina, uputili su se prema Istri u četvrtak 4.8. na trodnevni izlet (produženi vikend). Na putu smo u Zagrebu pokupili starog Asa Mateja Salkovića, a u Pazinu smo se našli sa Domijem i Ružicom koji su već harali po dalmaciji pa su došli malo do Istre. Nebi bio to ni izlet da njih nije bilo. Četvrtak je bio samo dan za prenočiti u Pazinu , a u petak se krenulo na put prema Limskom kanalu gdje smo hvatali hlada kolko se moglo jer su naravno prognoze bile krive kao i obično i sunce je pičilo ko ludo. Tamo smo ispenjali smjerove težine od 6a+ do 7a i dobro se zagrijali za subotu za penjanje u Pazinu. Spavalo se naravno u šatorima, a i kiša nas je svaku noć malo zezala ali ništa pretjerano. 

    Kako su Direktovci proživjeli i što su sve popeli na tom produženom vikendu može pročitati na njihovim stranicama, naravno koje su popračene sa slikama.

    Mike Stam - Daleko od obaveza

    0
  • Što Ryan Sigsbey kaže za Mike Stama... Mike nije jedini odličan penjač, ali je zato jedan od uljudnijih ljudi koje će te upoznati. On je prava inspracija ne samo za mene nego za cijelu penjačku zajednicu u Sjevernoj Karolini.



    Mike Stam - Fear of Commitment from Thomas C. Webb on Vimeo.

    Top 5 zdravih ljetnih sportova

    0
  • Ljeto je odlično doba da svoj višak slobodnog vremena i energije utrošiš na razvoj aerobnih sposobnosti, poboljšanje zdravih navika u životu i poradiš na vlastitom izgledu. Saznaj koje su najbolje zdrave ljetne aktivnosti!


    La Sportiva Crosslite

    0
  • Novi model idealan za brdski / Cross / trčanje. Gornji je izrađen od svjetle mreže i koja je prozračna, podstava je izrađena od non-slip materijala. Obloga, koja pokriva žnirance, jamči zaštitu od kamenja i blata. 

    Jedini je posebno napravljen za off road korištenje. To jamči maksimalno prianjanje na teškom terenu zahvaljujući avangarde AT FriXion ® gumene smjese sa Impact Brake System tehnologijom koji apsorbira učinak, pomaže u vlaka i drži prilikom kočenja.  

    Ova inovativnost je napravljen sa stopicama protiv struganja guma koje su predisponirane za korištenje AT šiljaka, kako bi Vam mogao ponuditi dodatno prianjanje na off-road terenu. Ove posebne značajke čine C-Lite savršenom konkurencijom cipela na vlažnim i blatnjavim terenima.

    Gornji dio: Prozračna mrežica
    Podstava: Protuklizna tkanina
    Sole: AT FriXion ® s Utjecaj kočionog sustava + dvostruka gustoća EVA midsole. A.T. Grip šiljci kompatibilan
    Veličine: 36 - 47,5 uključujući polovine veličine
    Težina: Gr. 580 po paru


    Izvještaj sa Mammutove obljetnice iz BaseCampa

    0
  • utorak, 16. kolovoza 2011.
  • Sa 2-7 kolovoza 40 novinara iz 25 zemalja, 40 planinskih vodića i oko 300 krajnjih potrošača dobilo je da mogu zajedno na Jungfraujoch sudjelovati u kick off Mammuts 150 godina obljetnici. U suradnji s Mammut Hilleberg pridonijeli su 150 Saivos, 4 Atlas i niz drugih modela. Rezultat je bio nevjerojatan, a zajedno smo izgradili najveći svjetski basecamp i koji je imao briljantan početak za nadolazeće obljetnice.  Osim uspona na Jungfrau i Mönch, imali smo veliko slikanje za kampanju Mammuts FW12, radionice s Mammut alpstičkom školom...




    Opet prvo mijesto za Sashu Digiulian

    0
  • Staza je duga oko 60 gibova i solidan dio toga se penje kroz strmi glavni zid, tako da zahtijeva puno izdržljivosti. Na vrhu staze, nakon što se prođe strmim dio, smjer je znatno teži s gori grifovima. Bila sam jako sretana što sam izdržala i posljednje težak gib do kraja.

    After her win at the World Championships.  Photo: Facebook

    Izvrsnih 50 godina

    0
  • Napokon je ovdje... 50 obljetnica je sad u tijek,. headover na web stranice, gdje ćete pronaći posebno naručen film "50 godina u planinama" koje su sastavili naši prijatelji Brian Hall i Keith Partridge, Venture Films uz naš novi asortiman AW11.

    360 Degree Photos from Crankworx Teva Best Trick 2011

    0

  • Na ovom linku možete vidjeti slike koje su sferne, odnosno slike s punih 360 stupnjeva, pomoču kojih možete pogledati sve okolo naokolo(uključujući gore i dolje). Na taj način će te dobiti ideju o tome kako je bilo tamo (ako niste bili), ili ponovno proživjeti iskustvo.


    Alain Robert climbing Burj Khalifa

    0
  • petak, 12. kolovoza 2011.

  • Vertical K Video

    0

  • članak na pk-vertikalu

    0
  • utorak, 9. kolovoza 2011.
  • Pročitajte simpatičan članak 
    na stranicama pk-vertikala.

    Biggest summit project ever now started!

    0
  • ponedjeljak, 8. kolovoza 2011.
  • Ideja zvuči jednostavno: 150 godina Mammuta jednako 150 vrhova.
    Specijalist za Švicarske Alpe kaže da je ovo najveći projekt svih vremena. A za taj ambiciozni projekt dobili smo zelenu lampicu na vrhu Jungfrau-a u srijedu 3. kolovoza za 200.-tu obljetnicu prvog uspona.

    Magic Wood 2011

    0

  • Magic wood je doslovce čarobna šuma koja se nalazi u Šicarskoj i koja je prepuna granitnih stijena sa boulder smjerovima. 

    Po onome kak su napisali svoje dogodovštine dođe mi volja da i ja odem posjetiti to čarobno mjesto smješteno u prekrasnom krajoliku Švicarske. Kak je bilo ekipi iz Splita (Lija i Sandra) i Zagreba (Jagor, Kivela i Sale) možete pročitati u članku SPK Marulianusa popračenom sa slikama.


    Chris Sharma and Sterling Ropes

    0
  • nedjelja, 7. kolovoza 2011.
  • Arco Svjetsko prvenstvo

    0
  • Kao što već svi dobro znate da se svjetsko prvestvo u sportskom penjanju održalo 15.07. u Talijansko gradiču Arco, gdje se okupilo više od 50 reprezentacija iz čitavog svijeta.

    A boje za našu reprezentaciju je nastupio najači trojac Hrvatske: Tamara Zulin, Krešimir Morić i Ivan Pevec...

    cijeli članak pročitajte na stranica Mosoraškog pristupa ;).

    Triglav: Jutro na Kredarici

    0
  • subota, 6. kolovoza 2011.
  • The New Adventures of Paul Robinson

    0
  • četvrtak, 4. kolovoza 2011.
  • Zadnji dan

    Kako je putovanje primicalo kraju, malo više od mjesec dana penjanja oko Cape Town-a. Ovaj izlet je bio pravi iznenađenje za mene u smislu razvoja potencijala koje je moguće ovdje i sve oko Južne Afrike. Ja definitivno razmišjam o povratku na mjesta gdje mogu provesti više vremena za istraživanje i općenito. Imao sam sreće provesti dovoljno vremena ovdje sa stvarno dobrim ljudima. Želim zahvaliti svima što ste proveli vrijeme s menom i što ste mi pokazali jedno od najboljih bolder penjanja kojima sam svjedočio u svom životu.

    Cijeli članak Paula Robinsona možete pročitati na njegovom blogu.

    Testpilot Natjecanje

    0
  • Kao testni pilot za Haglöf, primit će te svoju osobnu Endo jaknu koja je izrađena od GORE-TEX® Active Shell materijala, a zadatak Vam je da ju isprobate, testirate i unaprijedite. Dali ste baš Vi testni pilot kojeg traže?

    Kako postati testni pilot

    Recite, zašto mislite da ste baš vi prava osoba u komentarima na facebook stranici od Haglöf-a

    Varaždnci na navišim vrhu Sovenije

    0
  • utorak, 2. kolovoza 2011.
  • U Petak 29.07. Varaždinska ekipa od 5 članova (Cvetko Danijel, Jurica Majnarić, Ledenko Sebastijan, Luka Skorić i Marko Žabčić) uputili su se na osvajanje Julijskih Alpa u Sloveniji. 

    Lycra-Wrapped, Sticky-Sole 'Mountain-Running' Shoe

    0
  • ponedjeljak, 1. kolovoza 2011.
  • Nešto sasvim novo iz La sportive za kretanje po planinama. Ima Sticky-Sole potplat a gornji dio je od Likre. Detalje možete naći na gear junkie stranicama.

    2011 Crankworx Colorado Course Walk with Cam McCaul

    0